«موفق ترين مردم در هر جامعه آن هايي هستند كه هنگام تصميم گيري دورترين زمان را در نظر مي گيرند.»
اين مطلب از يك تحقيق انجام شده در زمينه «حركت رو به رشد اقتصادي» در آمريكا توسط دكتر ادوارد بان فيلد از دانشگاه هاروارد، در اواخر سال هاي دهه 1950 و اوايل دهه 1960، به دست آمد. وي پس از تحقيق در مورد بسياري از عوامل موفقيت هاي مالي افراد در طول زندگيشان، به اين نتيجه رسيد كه يكي از اين عوامل نسبت به بقيه داراي اولويت است، او اين عامل را «ديد بلندمدت» ناميد.
ادوارد بان فيلد به اين نتيجه رسيد كه هر چه شخص از نظر اجتماعي بالاتر باشد، ديد زماني او بلندمدت تر است. براي مثال، افرادي كه در بالاترين سطوح اجتماعي و اقتصادي قرار دارند، تصميماتي مي گيرند كه ثمره آن ها تا سال ها و گاه حتي تا آخر عمرشان به دست نمي آيد، در واقع آن ها درخت هايي را مي كارند كه هرگز در زير سايه آن ها نمي نشينند. يك مثال بارز از اين نوع اشخاص، كساني هستند كه سال ها از زندگيشان را درس مي خوانند و در بيمارستان كار مي كنند تا پزشك شوند. چنين افرادي زمان بسيار طولاني را صرف پايه گذاري آينده حرفه اي شان مي كنند. بخشي از احترام ما به پزشكان كه آن ها را از محترم ترين افراد مي دانيم به همين دليل است. ما از آن ها به خاطر زحماتي كه در راه تحصيل حرفه اي بسيار حياتي و مهم براي اجتماع متحمل شده اند تقدير مي كنيم چرا كه مي دانيم ديد آن ها چقدر طولاني مدت بوده است.

افرادي كه ديد بلندمدت دارند، حاضر به تحمل مشقات زيادي قبل از رسيدن به موفقيت هستند. آن ها نتيجه انتخاب ها و تصميماتشان را برحسب اين كه در پنج، 10، 15، يا حتي 20 سال آينده در چه موقعيتي خواهند بود در نظر مي گيرند.
كساني كه در پايين ترين سطوح اجتماعي قرار دارند از كوتاه ترين ديد زماني برخوردارند. آن ها معمولاً روي مواردي كه بازده سريع دارند تمركز كرده و چنان عمل مي كنند كه عواقب منفي آن در بلندمدت تقريباً حتمي است. در پايين ترين سطوح معتادان و الكلي ها را مي بينند، تمركز آن ها روي تزريق يا ليوان بعدي است. ديد زماني آن ها اغلب كم تر از يك ساعت است.
از همان روزي كه در مورد نتايج بلندمدت عملكردتان فكر كنيد از نردبان سطوح اجتماعي و اقتصادي بالا خواهيد رفت. به محض آن كه بلندمدت فكر كنيد و زندگي خود و اولويت آن را با در نظر گرفتن هدف ها و آرزوهاي آينده تان تنظيم كنيد، كيفيت تصميمات زندگي و كسب و كار شما بهبود مي يابد و بلافاصله در شرايط بهتري قرار مي گيريد.

نتيجه اول: پاداش همراه با تاخير كليد موفقيت مالي است
نقطه شروع براي داشتن ديد بلندمدت كنترل و تسلط بر نفس، چشم پوشي از لذت هاي فوري و فداكردن بعضي منافع كوتاه مدت براي رسيدن به پاداش هاي بلندمدت است. اين نوع ديدگاه براي كسب هر نوع موفقيت مالي ضروري است.

نتيجه دوم: انضباط مهم ترين ويژگي فردي براي كسب موفقيت هاي بلندمدت است
سال ها قبل، آلبرت هوبارد انضباط را چنين تعريف كرد: «توانايي مجبور كردن خود به انجام كاري كه بايد انجام دهيد، در زماني كه بايد انجام دهيد، چه بخواهيد و چه نخواهيد.»
هربرت گري، مدت 11 سال در مورد «عوامل مشترك موفقيت» تحقيق كرد. او هزاران فرد موفق را تحت مطالعه قرار داد و به اين نتيجه رسيد كه «انسان هاي موفق مرتب كارهايي را انجام مي دهند كه افراد غيرموفق علاقه اي به انجام آن ها ندارند.»
اما اين كارهايي كه افراد ناموفق مايل به انجام آن ها نيستند كدامند؟ در حقيقت آن ها درست همان هايي هستند كه افراد موفق هم به آن ها بي علاقه اند، كارهايي مانند زودتر بيدار شدن، سخت تر كار كردن و ديرتر خوابيدن، ولي افراد موفق به هر حال آن ها را انجام مي دهند. اما چرا اين كار را مي كنند؟ چون آن ها بيش تر نتايج مطلوب را مدنظر مي گيرند ولي افراد ناموفق به روش هاي مطلوب توجه مي كنند.
افراد ناموفق فعاليت هاي تنش زدا را ترجيح مي دهند، در حالي كه افراد موفق فعاليت هايي را دنبال مي كنند كه در جهت رسيدن به هدف باشد. نشانه يك انسان موفق، انجام تلاش هاي لازم و ادامه آن تا نتيجه گيري نهايي است.

نتيجه سوم: ايثار در كوتاه مدت هزينه امنيت در بلندمدت است
اگر در برابر وسوسه انجام كارهاي آسان و خوشايند مقاومت كنيد و در عوض خودتان را مقيد به انجام كارهايي كنيد كه سخت و ضروري هستند، خصوصيتي را در خود پرورش مي دهيد كه عملا زندگي بهتري را در آينده براي شما ضمانت مي كند.
اگر مرتب به جاي اين كه زمان و پولتان را صرف كارهاي بيهوده اي مثل صحبت هاي بي ثمر و يا تماشاي تلويزيون كنيد، آن ها را در راه رشد و پرورش خودتان سرمايه گذاري كنيد، آينده اي درخشان در انتظارتان خواهد بود.
مديراني كه با سخت كوشي سعي مي كنند تا سازمانشان بهترين شرايط ممكن را داشته باشد، ديد بلندمدت دارند. تصميمات آن ها آينده بلندمدت شركتشان را تحت تاثير قرار مي دهد.

سخن آخر
در هر حوزه اي از زندگيتان ديد بلندمدت داشته باشيد، به خصوص در زمينه مالي و نيز در حوزه اقتصادي موقعيت شغلي تان. ببينيد طي پنج سال آينده مي خواهيد در چه موقعيتي باشيد و از همين امروز در راه رسيدن به آن قدم بگذاريد.
همچنين مشخص كنيد هنگام بازنشستگي مي خواهيد چقدر دارايي داشته باشيد و بعد ميزان درآمد لازم را تعيين كنيد. براي رسيدن به اين دارايي برنامه ريزي و اقدامات لازم را از امروز آغاز كنيد.


نقل از روزنامه سرمایه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *